Welkom op Hofstede Bethlehem

Hofstede Bethlehem

Hofstede Bethlehem is een voormalige melk- en kaasboerderij. De boerderij is omstreeks 1776 gebouwd, kort na het droogmalen van de Noordplas. Sinds 1971 heeft Bethlehem een woonbestemming maar de omgeving is nog volledig agrarisch (weiland, akkerland, boomgaard).

In de periode 2007 – 2012 is Hofstede Bethlehem gerestaureerd. Gestreefd is zowel de gebouwen als het erf zo goed mogelijk terug te brengen naar de situatie zoals in de jaren 50 van de vorige eeuw. In 2009 is de monumentenprijs toegekend voor de zorgvuldig uitgevoerde restauratie. Het zomerhuis en boenhok zijn recent geheel gerestaureerd en sinds zomer 2012 in gebruik als vakantiewoning.

Omgeving

Hofstede Bethlehem ligt midden in Het Groene Hart en De Randstad. Er is goed openbaar vervoer en het is gelegen langs de Landelijke Fietsroute 4. Het fietsknooppuntensysteem brengt je eenvoudig naar historische steden als Leiden, Delft, Gouda en Den Haag. De liefhebbers van natuur en cultuurhistorie kunnen hun hart ophalen: prachtige polders, rietvelden, molens, plassengebieden. Het dorp Hazerswoude, met supermarkt, warme bakker, eetcafe, etc. ligt op ongeveer 200 meter afstand. Uiteraard kunt u ook genieten van de rust op de boerderij.